Nasıl Zayıflarım ? Zayıflayabilirim?

26 Temmuz 2008 Cumartesi

Kilo almaktan korkan ve fazla kilolarindan kurtulmak isteyenlerin protein tüketimine çok dikkat etmesi gerekiyor. Kolay kilo aliyorsaniz, et, yumurta ve peynir gibi gidalara dikkat edin.

Et, yumurta, peynir gibi protein grubuna dahil olan besinler ülkemizde özellikle çok tüketilir. Protein kas ve kemik gelisimine katkisi küçümsenemez. Ayrica metabolizmayi hizlandirdigi da bir gerçektir, ancak gereginden fazla tüketildiginde kilo alma ve kolesterole, dolayisiyla kalp-damar hastaliklarina da sebep olabilir.

Peki kilo problemi yasamamak için ne yapmak gerekiyor? Iste proteini ölçülü tüketmenin sirlari...

* Ince kesilmis kirmizi eti yagsiz teflon tencerede pisirin.

* Kiymayla yemek yaparken içine fasulye veya sebze ekleyin.

* Yediginiz haftalik kirmizi et miktarini en aza indirin.

* Her türlü eti daha çok haslama yöntemiyle pisirmeyi, haslama yiyemiyorsaniz izgara yapmayi tercih edin.

* Tavuk veya hindinin derisi ayrilarak yenmelidir. Bir porsiyonluk tavuk veya piliçten alinan kalorinin yüzde 60"i derisinde bulunur. Kanat ve but kisimlarini daha az yemeye çalisin.

* Haftada bir kez mönünüze balik yemegi ekleyin. Seçeceginiz baligin somon veya lüfer gibi yagli bir tür olmasina dikkat edin.

* Her türlü peynir çok fazla protein içerir. Bu nedenle az kalorili peynirler seçin. Örnegin beyaz peynirin kalorisi, kasardan daha azdir. Lor da az kalorili bir peynirdir. Parmesan çok kalorili bir peynirdir. Tulum da nispeten az kalorili bir peynirdir.

* Protein ihtiyacinizi nohut, mercimek ve kuru fasulyeden de karsilayabilirsiniz.

Tüm Hakları Lida Zayıflama Hapı Sitesine aittir..